Dobrý den,
děkuji za rychlou odpověď. Bydlel jsem v bytě prakticky více než 2 roky, ještě před podpisem kupní smlouvy.
Prodej bytu byl za 2.500.000 Kč. Pokud jsem našel správné vysvětlení, oznámení o osvobozených příjmech se hlásí nad 5.000.000 Kč.
Z mé strany tedy není nutné vyplňovat žádný formulář a ani podávat FO oznámení?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senát Sněmovně vrátil EET, z evidence chce vyloučit bezhotovostní platby
Části poplatníků se blíží termín pro první splátku daně z nemovitostí. Koho se týká?
Senát sice Sněmovně asi vrátí EET, bude to ale kvůli zdanění zaměstnaneckých benefitů
Kdy naposledy uplatnit daňové zvýhodnění při dovršení 18 nebo 26 let? Rozhodl NSS
Zneužili tvář Patrika Hezuckého. Policie popisuje past za téměř 5 milionů
Finanční správa řeší další otázku: Budou e-shopy podléhat evidenci tržeb?
21. 1. 2022 15:59
Dobrý den,
rád bych tímto zjistil, zdali je potřeba podat daňové přiznání z prodeje nemovitosti v roce 2021, před návštěvou finančního úřadu.
Jednalo se o prodej bytu, který mi byl předán developerem 10.9.2018, následná kupní smlouva podepsána 14.11.2018.
V bytě jsem celou dobu trvale bydlel, měl na sebe napsané zálohy jako elektřina, voda, komun. odpad, fond oprav, pošta apod.
Byt jsem prodal kupní smlouvou 18.1.2021.
Je nutné v tomto případě podat daňové přiznání, nebo by stačilo sepsat čestné prohlášení? Pokud bude potřeba podat daňové přiznání, je nutné mít zpracován znalecký posudek ceny bytu?
Děkuji za odpověď.