Podívejte se na sestavu: účetnictví - další sestavy - pohyby na účtech - zadat: od 311 000 do 311 000 (nebo Vaši analytiku) - vybrat pohyby: dle data účetního případu, seřadit: dle data; tam uvidíte, co všechno je na účet 311 účtováno - možná je tam ještě něco, co tam nepatří?
V jaké tiskové sestavě - jak píšete - máte 311 "v mínusu"? Na MD je pohledávka, na D její úhrada, když se podíváte na rozpis položek účtu, musí být jasné, co zůstává nespárováno.
Případně se ještě podívejte na počáteční zůstatek - tedy konečný minulého roku, máte ho převedený?
A máte pravdu zobrazil jsem si i tiskovou sestavu pohyby na účtech a na straně MD mám 0, což znamená, že to jde do mínusu. Ale stejně nevím co mám špatně. Ta 311 by měla jít z vydaných faktur.
Jak jste uváděl účtování, tak to bylo správně. Ale koncový součet na MD nemůže být nula, tam musí být součet všech zaúčtovaných faktur, na straně D je součet úhrad faktur.
Když tak zavolejte na 724299225, s MS3 dlouho pracuji.
23. 2. 2022 10:33
Dobrý den,
mám malou firmu a účetnictví si dělám sám. Není to tedy úplně moje parketa.
Každopádně jsem narazil na problém a budu rád za jakoukoliv radu.
Když se podívám do tiskových sestav na stav účtu tak mám účet 311 v mínusu přesně o částku zisku.
Když se podívám na saldo tak tam všechno sedí.
Fakturu vystavenou mám zaúčtovanou na 311/604. Úhradu faktury vystavené mám na 221/311.
Napadá někoho kde je problém?
Díky