Díky, mám vystavenou fakturu na prodej zboží a v rámci této faktury je právě uplatněn "voucher" v hodnotě Kč 1000,- /vč. DPH/. Takže tuto fakturu vystavit znovu na plnou částku Kč 1100,-. Pak získat doklad za reklamu v hodnotě Kč 1000,- a tento doklad za zaúčtovat proti zbývající částce k úhradě Kč 1000,-. Těch 100,- už je na účtu. A ten "zápočet" zaúčtuju jako interní doklad? Protože k platbě vlastně nedojde.
Jsem z toho úplně mimo. Díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
24. 2. 2022 12:06
Dobrý den,
firma /plátce DPH/ nakupuje zboží do prodejny /504/321 + DPH/, jeho prodej účtuju 311/604 + 311/343, prodejce si nechal článkem v novinách udělat reklamu a za to dal novinářce zboží v hodnotě Kč 1100,-, z toho ona zaplatila Kč 100,-. Poradí mi někdo, jak těch Kč 1000,- zaúčtovat? Je to reklama pro prodejnu, ale není faktura za reklamu, ale prodejna jí poskytla své zboží. Platba Kč 100,- 221/311. Dál nevím, co s tím.
Díky moc za rady.