Názor k dotazu DPČ malého rozsahu a daňové přiznání od agrofarma@sendme.cz - Děkuji za vaši odpověď. Švagrová přinesla smlouvu DPČ,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 3. 2022 15:23

agrofarma@sendme.cz

Děkuji za vaši odpověď. Švagrová přinesla smlouvu DPČ, kterou jí poradili na ÚP (nevím, co jim tam řekla, manžel je OSVČ), nosila tam výplatní pásky, tak jak požadovali. Zřejmě už byla chyba tam, že jí tohle řekli a schválili. Takže s tím já nic zpětně neudělám. Neporadila se, udělala si to po svém. Mě jen přinesla papír o vedení na ÚP a potvrzení o daru. Podporu neměla, protože byla na ÚP druhým rokem. Jen příjem z DPČ. Já vím, že je to nesmysl podávat DP a dělat odpočet na dar při takové výši, ale těžko vysvětlovat někomu, kdo tomu naprosto nerozumí. Udělám jen DP manželovi, jí odečtu jako manželku s nízkým příjmem a tím to bude vyřešené. S některými lidmi je velmi těžké se dohodnout, když nemají naprosto pojem o nějakých paragrafech a zákonech, když se to ani nesnaží zjistit či si to někde přečíst nebo se někde poradit a už vám přinesou hotovou věc. Ještě jednou díky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).