Hlavní navigace

Konec rodičovské dovolené, ale provozovna je uzavřena

  • 9. 3. 2022 20:57

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co dělat, když mi končí rodičovská dovolená, ale nemám kam nastoupit, protože je provozovna, ve které jsem pracovala před těhotenstvím uzavřena. Mohu trvat na tom, aby mi zaměstnavatel po skončení RD dal výpověď a já měla nárok na odstupné?
    Ptám se pro případ, že by navrhoval ukončení pracovního poměru dohodou. S tím souvisí i otázka, zda mám na to samé nárok i v případě, že bych po skončení RD měla od zaměstnavatele potvrzené neplacené volno a musela pracovní poměr ukončit, až bude moct dítě nastoupit do školky.?
    Děkuji za případné odpovědi.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 3. 2022 21:14

      without nickname

      K relevantní odpovědi je třeba znát více informací, které neuvádíte.
      Máte nárok na to, aby vás zaměstnavatel zaměstnavatel zaměstnal podle pracovní smlouvy, a to jak při návratu z RD, tak po ukončení neplaceného volna.
      Co znamená, že provozovna byla uzavřena?
      Existuje jiná provozovna?
      Jak máte sjednáno místo výkonu práce?
      Proč byste musela ukončit pracovní poměr, až dítě bude moci nastoupit do školky?

    • 9. 3. 2022 21:30

      adriana.bobkova@email.cz

      Děkuji za odpověď. Jelikož provozovna byla prodána, tak nemám kam nastoupit. Činnost jim sice běží, ale vzhledem k situaci myslím, že ani neplánují otevřít jinou.
      Musela bych ukončit, protože jak jsem uvedla, nemám kam nastoupit a až dítě pujde do školky, ja budu mít dobrany zbytek rodičovského příspěvku, který jsem si musela prodloužit, protože není místo ve školce a s dítětem budu doma. Proto žádost o neplacené volno, ale pak by se stejně zavčas muselo řešit, co bude po ukončení neplaceneho volna.

    • 9. 3. 2022 21:42

      without nickname

      Pokud provozovna byla prodána a kupující je schopen konat danou činnost stejným nebo obdobným způsobem jako ji konal prodívající, stala jsem se zaměstnankyní kupujícího (došlo k vašemu převodu, resp. přechodu práv a povinností z uzavřeného PP. Tím se vysvětluje, proč jste nedostala výpověď, nebyl pro ni žádný zákonný důvod. O tom, jestli máte nebo nemáte kam nastoupit, nerozhoduje vy, ale váš nový zaměstnavatel.
      Moje odpověď vychází z vašeho sdělení, že provozovna byla prodána.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).