Hlavní navigace

Nespolehlivý plátce - dohoda

  • 27. 3. 2022 13:18

    dobrý den,
    pokládám ještě druhý dotaz ikdyž se týká nespolehlivého plátce. Nikde jsem nenašla žádný vzor dohody, tak jsem ho vytvořila sama. Mohl by se prosím, někdo kouknout, jestli takto sepsaná dohoda je v pořádku a mohu zaslat dodavateli?

    dodavatel XXXX

    odběratel MY
    uzavřeli dohodu
    DPH ve výši ……….. z faktury v.s…………. zaplatí odběratel přímo finančnímu úřadu z důvodu, že dodavatel od …………………se stal nespolehlivým plátcem.

    náležitosti platby
    Účet 80039 - pod koho dodavatel spadá/0710
    Částka: výše DPH
    Variabilní symbol: dič: dodavatele
    Specifický symbol: dič odběratele -tedy nás
    Konstantní symbol: 1148

    Ve zprávě pro příjemce platby bude uvedeno DD/MM/RRRR−P ( přijaté plnění )

    Podpisem dohody obě strany souhlasí, že úhradou DPH přímo FÚ zanikne závazek ve výši DPH odběrateli vůči dodavateli a zbývající částku z faktury ve výši ………… uhradí odběratel dodavateli na účet s variabilním symbolem uvedeným na faktuře.

    A ještě jsem se chtěla zeptat, fakturu ZD mám uhradit dodavateli dle splatnosti a asi čekat zda se mi vrátí podepsaná dohoda od dodavatele? děkuji všem za váš čas

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 3. 2022 13:34

      Martin

      A myslíte, že to finanční úřad bude zajímat ?
      Finanční úřad půjde nejjednodušší cestou.
      Na finančním úřadě pracují jen lidé, za paušální plat.
      A ke splnění svého úkolu volí nejjednodušší cestu.

    • 27. 3. 2022 17:08

      bobík

      dobrý den mzahradníku, nějak nerozumím vaší odpovědi, co jste mi tím chtěl říct?. Co nebude FU zajímat? Dohoda mezi nespolehlivým dodavatelem a námi? To asi nebude, to dohodou jsem se chtěla pojistit, že dodavatel po nás nebude chtít zaplatit DPH. Finanční úřad půjde nejjednodušší cestou? Jako, že to bude chtít po nás? Ale my DPH chceme zaplatit, tak já nejjednodušší cesta? Nevěděla jsem, že na FU pracují za paušál a k tomu volí nejjednodušší cestu.
      Slušně jsem položila dotaz, chtěla jsem vědět názor jiných, kdo se setkal s nespolehlivým dodavatelem. Ta vaše odpověď mi nic nedala a vzala iluzi o některých lidech. Naštěstí jsou tu mezi námi stále lidé, kteří jsou tak hodní a ve svém volném čase odpovídají nám méně zkušeným.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).