Děkuji za reakci, já zatím nenavyšovala z důvodu, že bych pak eventuelně nemohla dosrážet, zatím co přrplatek by mohl vrátit exekutor či insolvenční spráce....Insolvence mi spadají pod Ostravu, a ta se opírá o stanovisko nenavyšovat. Abych to řešila jednotlivě s exekutory a ins. správci, tak na to fakt nemám čas.... A nebojme se, oni se chystají zvyšovat tentokrát existenční minimum!!!!
Je fakt, že právní nejistota nadále trvá. A rozhodla jsem se, že ponechám starou výši nezabavitelných částek. Takže za leden mám nezabavitelné částky bez použití zákona č. 17/2022 Sb, za únor jsem použila částky s použitím zákona 17/2022 Sb. a za březen zase použiji nezabavitelné částky bez použití zákona č. 17/2022 Sb. To je teda mazec. A sledovat, co se bude dít dál. Ale máme se dobře :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
29. 3. 2022 10:58
Jelikož nám zákonodárci novelou zákona č. 117/1995 Sb. provedené zákonem č.17/2022 Sb. pěkně zamíchali tzv. nezabavitelnými částkami a existují 2 názory na uplatnění těchto částek. Na stránkách Asociace insolvenčních správců Krajský soud v Ostravě doporučuje insolvenčním správcům, aby postupovali při výpočtu nezabavitelné částky jako před zákonem č.17/2022 Sb. (tj. jako by ke zvýšení nedošlo) - viz. https://www.asis.cz/ksosksol_vypocet-nezabavitelne-castky-a-zakon-c-17-2022-sb/, metodika na justici.cz naopak počítá se zvýšenými nezabavitelnými částkami. Jak se peosím k celé situaci stavíte Vy???? Děkuji za Vaše reakce.