DP jste podala v základní lhůtě (do 1.4.2022) a je jedno, že jste je podala elektronicky, takže nyní už podáváte dodatečné přiznání. Prodloužení termínu platí pro poplatníky, kteří nepodali přiznání v základní lhůtě a následně je podají elektronicky.
§ 136 odst. 1 a 2 daňového řádu.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2009-280#cast3
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 4. 2022 14:39
dobrý den, prosím o ujasnění. Jsem OSVČ, nejsem účetní, psalo se tady o tom dost, myslela jsem, že mám jasno, ale nemám ...
DP jsem si podala 31.3., potřebovala bych ho opravit a chtěla jsem tedy podat opravné, v domnění, že můžu do konce dubna.
Pracovnice na FÚ mi řekla, že na opravné "nemám nárok", že pokud nemám datovou schránku, občanskou nebo bankovní identitu (tu mám až od 5. dubna), můžu samozřejmě poslat přiznání elektronicky přes EPO (a následně s potvrzením běžet na podatelnu), ale nevztahuje se na to prodloužení termínu do 30.4.
Ale myslím, že i „nepodepsané“ podání přes daňový portál JE elektronickým podáním a prodloužení o měsíc se na to vztahuje.
Pokud ano, v tom případě bych měla možnost do 30.4. podat opravné a ne dodatečné, je to tak?
Děkuji