Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
Plošné zlevňování místo akčních letáků. Drogerie dm mění cenovou strategii
23. 4. 2022 17:14
Hezké odpoledne.
Moc prosím o radu. V listopadu 2021 jsme obdrželi upomínku za zboží z prosince 2020. Faktura zaslaná nebyla , až na vyžádání a ještě jsme dohledávali, zda jsme zboží vůbec obdrželi.
Nyní si ale nejsem jistá, jak s účtováním. S DPH a KH jsem si poradila datumově. Nyní ale nevím , jak s daní z příjmu. Normálně bych asi dala jako nevýznamnou položku (24740,- bDPH) na nedaňové náklady (tam ale nevím v pohodě, jak vytvořím analytiku, aby mi to vlezlo na správný řádek v rozvaze). ale.... trochu mě tu zlobí vzájemný zápočet, který byl proveden k pohledávce také z roku 2020. Oni ty faktury poslali asi 3 (ty další už z roku 2021) a když se započetlo, zbylo na doplatku už jen zbytek z té poslední faktury. Myslíte, že mohu nechat normálně v daňových nákladech roku 2021, nebo i tak musím dát položku nedaňově? Faktura vystavena 21.12.2020, splatnost 4.1.2021.
Snad jsem to napsala trochu srozumitelně. Nemám zkušenosti a jsem z toho už dost na nervy, tak nevím, ani zda se správně vyjadřuji.
Moc děkuji Monika