To tazatelka ví. Tu už si započítala na začátku.
"Součtem MD + 44 hod.dovolené + 20-násobek rodičovské dov.(jako náhradní doby) mi vyšlo 1668"
Proto mě zmátlo, že píše "Tedy nárok na dovolenou za 2022 bude mít 208,5 hodiny.", ale jak se ukázalo, v tom má započítanou i dovolenou z roku 2021, tedy za rok 2022 jí vyšlo 164,5 hodiny, což je méně, než kdyby započítala čerpání celé letošní dovolené.
Dobrý den, děkuj za rady. Vycházela jsem z výpočtu, že:
čerpání mateřské do 25.5.2022 + loňské dovolené 44 hodin = odpracovala 22 týdnů, k tomu přičtu 20-násobek její TPD za rodičovskou tj. 800 hodin a vyšlo mi 1668 hodin odpracovaných pro účely dovolené, za což vznikl nárok na dovolenou celkem 208,5h.
Ale podle toho co píšete, to asi počítám špatně, je to moje první MD s ohledem na výpočet dovolené a jsem už z těch výpočtů a příkladů zmatená. Prosím jaký je správný postup?
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
Plošné zlevňování místo akčních letáků. Drogerie dm mění cenovou strategii
26. 4. 2022 14:29
Dobrý den, prosím o kontrolu nároku na dovolenou.
Zaměstnanec je od 1.1.2022 do 25.5.2022 na MD. Z roku 2021 si převádí 44 hodin dovolené. Nárok je 5 týdnů. Dovolenou si chce vybrat po MD.
Součtem MD + 44 hod.dovolené + 20-násobek rodičovské dov.(jako náhradní doby) mi vyšlo 1668 hodin jako odpracovaná doba pro účely dovolené. Tedy nárok na dovolenou za 2022 bude mít 208,5 hodiny. Mám to prosím správně? Děkuji.