dobrý den,
děkuji vám všem za rady, ale pořád nevím jak to udělat, když udělám
1. k zálohové faktuře ODD a pak FV a zároveň peníze vrátíme, udělám DD s "mínusy" a k tomu ODD, tak nevím, jestli je to správně, když vím, že pronájem nemůže proběhnout, aby to bylo ve výnosech s "plusem" a pak s "mínusem"
nebo
2, udělat jen 221/324 a vrácení 324/221 mi nepřipadne správné, ikdyž je to v jednom měsíci
nebo
3. jen udělat DD s "plusem a pak DD s "mínusem", pak mi na 324 zůstanou základy
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
28. 5. 2022 20:32
dobrý den,
prosím o radu, vystavili jsme zálohovou fakturu na pronájem, kterou nám odběratel zaplatil, vystavili jsme DD k zaplacené záloze, jenže pronájem se neuskutečnil. Peníze jsme vrátili, vystavila jsem DD k zaplacené záloze s "mínusovými známky" jenže nemám vyrovnanou 324.Četla jsem tady, že k DD vystavit ODD, ale jak prosím? Faktura je na nad 10tis.
BV 221/324 = 24200kč
DD 324/343 = 4200kč
734.AE/734.AE = 20 000
kdyby se služba uskutečnila, vystavila bych FAV (částka se rovná záloze)
FV 311/6xx = 20 000
324/311 = 20 000
Můžu vystavit FV ikdyž se služba neuskutečnila? Platbu jsme přijali 15.5., 18.5. jsme zjistili, že služba se nemůžu uskutečnit, a pronájem měl být 20.5. a zároveň bych vystavila DD k přijaté platbě s mínusama a k FV udělala dobropis? Firma není plátce DPH, abychom mohli si nárokovat DPH (je to všechno v květnu), dala bych v KH do oddílu A do 10tis. Může to tak být? Nebo je prosím jiný postup?