V názvu dotazu je uvedeno, že se jedná o pracovní poměr na dobu určitou, tak nevím, co vymýšlíte.
PP samozřejmě skončí uplynutím dohodnuté doby, bez ohledu na nemoc.
Ano, končí 30.6.2022, to je jasné. Ale jak dokázat hádajícímu se zaměstnanci, že mám pravdu. Náhrada do 30.6. dále není zaměstnancem a náhrada být nemůže. Tedy 10 dní platím a nikoli 14. Myslela jsem na podporu v zákoně, či nějaký výklad, který bych mu naskenovala a poslala.
Děkuji Mark
Je to sice starší článek, ale to podstatné tam je. To bych mu podtrhla a dala přečíst, snad pochopí.
Paní Topol, přehlédla jsem název dotazu a v samotném dotazu již zmínka o době určité není. To však neznamená, že se hned musíte na mě utrhnout.
Dobrý den, dík za vaši reakci. Ale jste mně přivedla na myšlenku. Pokud by prac. poměr končil např. dohodou, tak by to bylo s vyplacením náhrady bylo jinak? Končil by 30.6. a byla by to dohoda. Nemoc od 21.6., tedy ještě 10 dní v poměru a pak ne, dle dohody. Kolik tedy dní v případě dohody platit a kdy by prac.poměr končil?
Ted jsem hodně znejistěla. Naši zaměstnanci moc nemocí nemívají.
Děkuji za reakci Mark
U dohody je to stejné. A pokud dá výpověď zaměstnanec, tak taky.
Asi si to pletete s výpovědí danou zaměstnavatelem, ale to není váš případ.
"Byla-li dána zaměstnanci výpověď před počátkem ochranné doby tak, že by výpovědní doba měla uplynout v ochranné době, ochranná doba se do výpovědní doby nezapočítává; pracovní poměr skončí teprve uplynutím zbývající části výpovědní doby po skončení ochranné doby, ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá."
23. 6. 2022 9:42
Dobrý den, vedu spor se zaměstnancem.
Pracovní poměr končí 30.6.2022, zaměstnanec je od 21.6. v neschopnosti. Budu vyplácet náhradu za nemoc za prvních 10 dní a dále má od 15 dne nemocenské.
Zaměstnanec tvrdí, že MUSÍ dostat náhradu za 14 dní. Prosím kde najdu oporu v zákoně, jaký §.
Děkuji za pomoc Mark