Nase účetní si zavedla, že oni vše vyučují, zástupce podepíše a já si dělám víceméně kontrolu správnosti. Při jedné kontrole ČŠI mi bylo vyčteno, že na 1. Straně nemají uvedenou hodinu odjezdu.
Dale účetní, která v jednu dobu vedla pokladnu, zavedla nebo určila, že cestovné dostanou při výplatě mzdy, aby si ušetřila práci. Žádné dohody k souhlasu zaměstnanců k placení cestovneho na účet neuzavrela. Můžete mi poradit kde najdu zákon nebo vyhlášku jakým způsobem to napravit. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
24. 6. 2022 13:52
Cestovní příkazy jsou na jméno a vyúčtování na toho zaměstnance. Neustále bojuji s názorem účetní, která chce když jedou 2 zaměstnanci, tak si jeden dá do svého cestovního příkazu ubytování a jízdné za oba zaměstnance . Každý pak do svého cestovního příkazu vyúčtuje jenom stravné. Já cestovné zadávám ke mzdám a myslím, že každý zaměstnanec má vyúčtovat pouze náklady na sebe, tj na 1 zaměstnance.
Uvažuji správně?
Děkuji předem.