Hlavní navigace

Přenesená DPH

  • 12. 8. 2022 11:51

    Faktura se zdanitelným plněním s přenesenou daňovou povinností s datem zd.plnění
    k 30.6.2022 byla klientovi doručena až 6.8.2022. Dodavatel se vymlouval, že včas doklad neodeslal z důvodu dovolené své sekretářky. Jaký postih čeká klienta, když fakturu uvede v KH a Přiznání k DPH až za měsíc červenec? Děkuji předem všem za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 8. 2022 12:26

      jko

      Patrně žádný. Dříve se na takové faktury dělaly dodatečná přiznání, ale teď se to řeší běžně v období, kdy ji máte. Dělám běžně, nikdy se nikdo neozval. Zda to má oporu už v zákoně Vám neřeknu, ale řešilo se to tu často...
      Dejte klidně do července.

    • 12. 8. 2022 12:41

      neofyt@email.cz

      Je pravda, že se to běžně neřeší, ale ne proto, že by to neodporovalo zákonu, ale prostě proto, že je toho strašně moc a že v drtivé většině případů nejde pro stát při samovyměření daně s plným odpočtem o nějakou finanční újmu. Pokud by ale příjemce plnění neměl nárok na opočet a daň by tedy byla přiznána a odvedena o měsíc později, než je DUZP, tak by se jistě ozvali. Takže i z mé zkušenosti mohu konstatovat, že v případě nároku na odpočet a pokud se nejedná o zdržení delší než měsíc, tak se nic neděje. Nimécně nelze vyloučit výzvu k opravě KH, pokud na to nějaký berní úředník čas mít bude.

    • 14. 8. 2022 8:27

      Jana N.

      bezne davam do aktualniho dph ,v kh s dppd uvadim puvodni duzp z faktury a nikdy se nikdo neozval

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).