Pracovní poměr na dobu určitou

• 2. 9. 2022 12:58

Dobrý den. Prosím o reakci. Jako zaměstnanec mám pracovní poměr na dobu určitou do 31.8.2022. Pracuji dále. Nemám od zaměstnavatele žádnou zprávu o ukončení.
    Pracovní poměr tedy přechází na dobu neurčitou ? Je zaměstnavatel povinen mi dát písemně, že pracovní poměr přechází na dobu neurčitou. Mám to po něm chtít, mám na tom trvat ? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 9. 2022 13:10

without nickname

Pokud byl PP sjednán na určitou, a to do konkrétního data (nikoliv třeba na vykonání určitých prací), zaměstnavatel není povinen zaměstnance upozorňovat na to, že PP končí, popř. kdy skončí.
      PP sjednaný na dobu určitou končí uplynutím sjednané doby, žádné další právní jednání se nevyžaduje.
      Napsala jste, že "pracujete dále" = chybí podstatná informace, zda je to s vědomím zaměstnavatele. Pokud ano, PP se překlopil na PP na dobu neurčitou a zaměstnavatel má 1 měsíc na to, aby vám o tom dal písemnou informaci (žádná dohoda se neuzavírá).
      V případě, že vás nebude chtít, bude tvrdit, že je to bez jeho vědomí, práci nepřevezme = nezaplatí ji a vám nezbude než se soudit a prokazovat, že práce byla s vědomím zaměstnavatele.
      Mohu se zeptat, proč jste práci konala, když jste věděla, že PP skončil?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).