Dovolená

• 28. 9. 2022 13:28

Dobrý den, pracuji v jedné továrně ve čtyřsměném provozu krátký, dlouhý týden. V lednu jsme si museli naplánovat dovolenou na celý rok. S tím, že mezi svátky na vánoce nám stačí 2 dny. Tak jsem si naplánovala dovolenou na celý rok. S tím že jsem si nechala ty 2 dny na svátky. V prosinci nám vychází 18. 19. Denní 20, 21 máme svoje volno a 23. Noční. 24,25 máme mít také noční, ale je celozávodní dovolená. 28,29 mám ty dva dny dovolené a do práce jdeme až 2.1. na noční. A včera přišly v práci s tím že už od 19.12. máme být doma, že bude inventura a do práce jdou pouze vybraní pracovníci. Zaměstnavatel nám dal možnost si nadělat přesčasem dovolenou, ale termín kdy si můžu nadělat mi nevyhovuje, protože jedu s otcem k lékaři. Můžu si vzít na ty dva dny 19.12 a 23.12. neplacené volno. Nikdy jsem ho nečerpala. Tak nevím co to obnáší. Nebo mám jít k lékaři a dát si marod. Děkuji za radu. Novotná

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 9. 2022 13:52

without nickname

1. Dovolenou plánuje zaměstnavatel, plán dovolených může bez dalšího měnit.
      2. Neplacené volno si zaměstnanec "nebere", ale musí se na jeho čerpání dohodnout se zaměstnavatelem.
      3. "Dát si marod" je nehoráznost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).