Tak se mi dostal do ruky Zápočtový list - zjistila jsem, že jako :
- První je nepřednostní exekuce kterou už srážel předchozí zaměstnavatel, ale k nám do firmy ještě žádný exekuční výměr na tuto exekuci nepřišel.
Mám tedy sráženou částku deponovat na účtu a až přijde Exekuční výměr, tak odešlu nebo můžu odeslat sraženou částku na exekuci, která je na Zápočtovém listu jako druhá a máme k ní i Exekuční výměr a nabytí právní moci?
Srážejte, ale zatím deponujte a nikam neposílejte. Pořadí musí být zachováno i u nového plátce mzdy. Exekutorovi napište, že u vás zaměstnanec pracuje.
§ 294: "Zjistí-li ten, u koho povinný nastoupil nově do práce, že byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami z jeho mzdy, oznámí to bez odkladu soudu, který výkon nařídil."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 1. 2023 10:31
Dobrý den,
jelikož jsem ještě neměla co dočinění s exekucí, tak bych se chtěla informovat :
V listopadu nastoupil zaměstnanec - ihned v listopadu přišla :
1. nepřednostní exekuce - již jsme začali srážet.
potom dne 30.12. přišly najednou do datové schránky : 2x nepřednostní exekuce + 1x přednostní (VZP).
3.ledna 2023 - přišla další nepřednostní exekuce.
Budu srážet stále tu první exekuci z listopadu+přednostní exekuci z prosince?
Až bude uplacená první nepřednostní exekuce, začnu srážet 2 nepřednostní exekuce z prosince (rozdělím poměrově) + stále přednostní exekuci?
Moc děkuji za odpověď.