Vy jste dělala zvlášť předpis přeplatku 342/331? Podívejte se jak máte účtovány mzdy. V žádném případě neděláte zvlášť předpis přeplatku 342/331.
Smazala jsem všechny své pokusy o opravu a jsem na výchozím stavu, kdy mi sedí účet 331, ale na 342 je nula, ale měla by tam být částka, kterou nám dluží FÚ. Proto jsem zaúčtování začala řešit. Mám Pohodu, protože jsem se rozhodla v běžných měsících ponižovat zálohy na daň z přeplatku na dani, program nevystavuje závazek na daň. Takže je zaúčtována pouze hrubá mzda a ve vztahu k FÚ pouze srážková daň.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 1. 2023 12:20
Dobrý den, prosím o radu, nějak jsem se do toho zamotala. Letos mám při vyúčtování daně ze závislé činnosti přeplatek na dani i na bonusu. Během roku nebylo účtováno 331/342, ale byly ponižovány zálohy, přesto zůstal přeplatek. Jak ho zaúčtovat? Od konce:
úhrada přeplatku Finančním úřadem 221/342
předpis přeplatku 342/331
a teď je to na 331 a nevím 331/?
Díky moc za pomoc.