Samozřejmě máte pravdu. Navíc je ten den "souběh" s pojištěním. Vyloučená a odečtená je nesmysl. Tohle software nemůže zvládnout, musí se asi ošetřit ručně.
Zdravím Jasněnko, opravdu je bolestné při PRÚ nově 393,06 Kč místo 250 Kč, akorát nevím, jak by se zaokrouhlovalo. Ale možná je uvedeno v tom nařízení 276/2015 Sb.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2023 13:31
Všechny srdečně zdravím a prosím o radu. Zaměstnanec, starobní důchodce, má pracovní dobu 8 hodin denně. Během měsíce 10 x šel o hodinu dříve domů, vždy požádal zaměstnavatele o poskytnutí neplaceného volna. Takže celkem v měsíci 10 hod. nepl. volna. Když tisknu ELDP, tak mi program dává do doby odečtené 1 den. Já se teda domnívám, že je to špatně, v případě, že nepl. volno není celý den, tak by se to nemělo do doby odečtené dostat. Ale na podpoře programu mi tvrdí, že oni to mají správně. Můžete mi napsat váš názor na tuto problematiku? Děkuji a přeji pěkný víkend.