Vámi uvedené by platilo, pokud byste z DPP měl srážkovou daň. Vzhledem k podepsanému prohlášení to byla zálohová daň ( i když asi 0 ) tak musí být vaše příjmy z vedl.činnosti do 6 000 Kč abyste nemusel podávat DP.
Ano to by souhlasilo, příjmy z vedlejší činnosti jsou do 6 000 Kč. Nemusel podávat DP opravdu znamená, že nemusím vyplnit žádný formulář = nic odevzdat ?
Jen se nevyděste, až se FÚ ozve, proč jste nepodal. A řekněte "protože příjmy byly menší než 6000".
Ale přehled na ZP by to chtělo podat.
22. 1. 2023 20:42
Dobrý den, celý rok 2022 jsem pracoval na DPP a měl podepsané prohlášení o dani (výdělek do 10 tisíc bez daně z příjmu). V říjnu 2022 jsem si založil vedlejší živnost přes datovou schránku, při studiu na střední škole a vydělal něco kolem 3 až 4 tisíc. Otázka je jestli musím odesílat daňové přiznání. Na internetu jsem se dočetl, že pokud je výdělek do 15 tisíc za celý rok není potřeba daně přiznávat. I s výdělky na DPP a živností se vlezu pod 15 tisíc. Musím tedy odeslat daňové přiznání a platit daně 0 kč nebo nemusím nic posílat? Moc děkuji za odpověď.