Taky mi vyšlo 163 hodin. Necháte jí je vyčerpat po skončení RD, nemáte povinnost jí teď umožnit čerpání, protože nepožádala včas.
Děkuji, tak to uděláme, jen bych ještě potřebovala vědět, zda se jí bude nárok ještě krátit, právě z důvodu následného čerpání RD.
Krácení dovolené § 223.
Ve vašem případě se nejedná o krácení, ale nevznikne jí plný nárok. Místo 176 hodin má z důvodu RD jenom 163.
Děkuji za odpověď, k tomuto jsem došla také. Teď mi jde spíš o to, když bude tuto dovolenou čerpat až po ukončení RD (takže asi tak za 3 roky), jestli se jí tento vypočtený nárok bude ještě nějak krátit. Nikde to nemůžu dohledat, jak v tomto případě postupovat.
23. 1. 2023 10:47
Dobrý den,
prosím o radu. Zaměstnankyně v roce 2022 byla na RD od 1.1. do 10.6., od 11.6. do 23. 12. čerpala PPM, následně nastoupila na RD. Dnes poslal žádost o čerpání řádné dovolné v návaznosti na PPM. Ale to už samozřejmě není možné, protože požádala pozdě a mzdy za prosinec už jsou zpracované.
Jsme povinni jí nyní v čerpání dovolené vyhovět? Zároveň si nejsem jistá, jaký by nárok na dovolenou byl-roční výměru máme 176 hod(22dní). Vyšlo mi, že by měla mít nárok na 163 hod.
A pokud jí teď dovolenou čerpat neumožníme, bude se jí z důvodu čerpání RD nějak krátit?