na JSD tiskopisu( je napsané že to není daňový doklad) je kolonka č.22 kde je uvedena částka 1000 GPB a kolonka č.23 směnný kurz 28,100 Kč což je částka 28100 Kč, ale na celním výměru je položka A00 kde je uveden základ 28203 Kč.
Kterou hodnotu mám brát jako základ DPH s JSD nebo Celní výměr.
Moc děkuji za trpělivost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2023 9:01
Dobrý den, chci se zeptat jak postupovat při dovozu zboží z Anglie ve vztahu k DPH , mám fa za 1.000 GBP od Anglického dodavatele s datem 3.12.2022 ( fa je vystavena bez DPH), pak mám JSD (celní výměr) kde je uvedena přepočítaná částka v kolonce A00 28.203 Kč, mám doklad od dopravy za 13.000 Kč ( na fa není uvedeno DPH, ale firma je plátce DPH a bylo mě řečeno , že dovoz zboží z Anglie nepodléhá DPH), dále mám fakturu za celní služby za 1.000 Kč ( na fa není uvedeno DPH a je tam věta " Osvobozeno od daně podle §69 odst.3 zák DPH 235/2004 Sb.):
1) jaký použít kurz přijeté fa na 1.000 GBP?, použít datum vystavení fa nebo kdy fa přišla?,
2) jaká bude částka do DPH na ř.7 a 43 ( základ a DPH), co vstupuje do základu?.
Nějak v tom tápu-prosím o pomoc.