Stalo se Vaší vinou nebo nenahlásil zaměstnanec? Řešení je složité a navíc v prosinci. Fůra práce navíc. Nejjednodušším řešením je oprava vyplacené mzdy, je-li možné. Zaměstnanec přeplatek vloží zpět do pokladny a vy rychle dopošlete daň, pokud nějaká vznikla a není bonusem. A ano, ve Vyúčtování by se Vám také projevilo.
Moc děkuji za odpověď. Ano, bohužel naší vinou. Mohla bych poprosit trochu více dopodrobna, co dělat? Lednové mzdy se zatím nedělají, tak bych se snad mohla dostat ještě do prosincových .... Pokud bych ještě opravila v prosincové mzdě, i tak se to nějak projeví asi ve Vyúčtování, že? Moc moc děkuji.
Tak my tedy naštěstí ještě žijeme ve slušném světě a dokážeme se spolu v práci slušně domluvit. Pokud Vy ne, tak je mi Vas opravdu lito. Nebo mozna Vasich kolegu (jestli tedy s nekym dokazete spolupracovat) , podle Vasich nazoru, ktere zde zverejnujete... Myslím, že uz neni potřeba sem dalsi komentáře vkladat. Kdo mohl a chtel, tak poradil. Děkuji.
26. 1. 2023 18:23
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu ohledně špatně uplatněné slevy na dítě a její opravy. Zatím se mi to nestalo, toto je poprvé, tak úplně nevím, co a jak nyní ...
V prosinci 2022 jsme zaměstnanci uplatnily slevu na 2. dítě (vyšší), ale měla být už uplatněna jako sleva na 1. dítě (nižší). Jak mám prosím nyní postupovat, abychom správně opravili? Projeví se to nějak i ve Vyúčtování zálohové daně ...?
Moc děkuji za radu.