Plnění povinného podílu v Helios, prosím paní Jasnou

• 27. 1. 2023 10:24

Dobrý den,
    moc prosím o radu, kde a jak vytvořím sestavu pro přepočtené stavy v Helios inuvio.
    Potřebovala bych... chce to po mě definici složek, které započítat, nezapočítat... vůbec nevím, jestli jsem schopná to nadefinovat správně. Můžete mi prosím poradit, jak na to? Prosím především paní Jasnou, která v Helios pracuje a před rokem mi nabízela pomocnou ruku, když jsem s Helios začínala. Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 1. 2023 10:38

Jasná

Ano, v Heliosu pracuji. Do sestavy si musíte sama nadefinovat, co vám má započítat. Tady vám nemůžu poradit, protože každý používá jiné mzdové složky, proto to ani Helios nemá předdefinované. Sama jsem se pokusila si doložit vše potřebné, ale výsledek se mi nikdy neshoduje s mým ručním výpočtem, takže raději si to vždy spočítám a mám jistotu, že to je správně.

• 27. 1. 2023 13:29

Jasná

Stejně si to ale spočítejte nejdříve ručně a pak porovnejte, jestli vám to program spočítal stejně. Stačí když jednu jedinou mzdovou složku uvedete nesprávně a je celý výpočet špatně. Takže dobře radím, nespoléhejte na program.

• 30. 1. 2023 10:06

zsss

Paní Jasná, opravdu budu muset počítat ručně. Ať jsem zkoušela nastavení změnit několikrát, stejně se nepovedlo a program stále počítá chybně... nerozumím tomu.
      Trošku čára přes rozpočet. I mnohem slabší programy toto zvládnout, ani ve snu mě nenapadlo, že si s tím Helios neporadí. Ach jo...
      Děkuji Vám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).