Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2023 22:45
Zdravím vás.
Podnikám krátce, ve spolupráci s kolegou (každý má své IČO). Teď se nám stala situace, že jsem si objednal ve velkoskladu materiál na zakázku, faktura byla vystavená na mé jméno, ale kolega šel do velkoskladu koupit další potřebný materiál a můj odložený materiál vyzvedl a zaplatil ze svého firemního účtu. Problém je tedy takový, já mám přijatou fakturu kterou jsem nezaplatil, protože ji zaplatil kolega. Řekl jsem mu ať mi pošle fakturu, že mu materiál zaplatím. Jenže v tom mi došlo, že mi tím v programu pohoda vzniknou dvě přijaté faktury se stejnou částkou. Otázka tedy zní, jak to správně zafakturovat, aby mi kolega mohl zaslat fakturu kterou proplatím a tím šly do likvidace obě faktury? Děkuji za odpovědi. Už si s tím lámu 2 hodiny hlavu a opravdu nevím, který postup zvolit jako správný.