Ve formuláři Vyúčtování se vyplacené bonusy píšou do sl. 5 a vratky od FÚ do sl. 3. Do Vámi uváděného sl. 11 se uvádí jen skutečné odvody. Takže nepřipadá v úvahu, aby byla částka mínusová. Teď jsem měla také poprvé, ale vraceli nám částku z jiného důvodu. Bohužel sl. 3 - vratky od FÚ - vyžaduje ještě č. jednací toho rozhodnutí. Jinak nelze odeslat - hlásí chybu nepropustnou.
Žádný papír mě k tomu nepřišel, já poslala z Účta elektronicky žádost a přišli pouze
na účet peníze. Myslíte, že ty částky mám zadat do sloupce 3 tedy ručně. Ale někde
psali, že když nebude č.j., tak to neprojde při odesílání. Ono totiž, když to nemám zadané
ve výkaze, tak ty řádky mi nehrají. Do té části II jsem dala do ř. 5 tu částku poukázanou
finančním úřadem a ta poslední strana hraje. Děkuji a budu ráda, kdyby ještě někdo
poradil, kdo se s tím setkal.
To jsem psala já, že mě teď neprošlo na "moje daně" kontrolou. Mě částka na poslední stránce - ř.5 naskočila z výkazu. Ale zkuste napsat takto natvrdo a uvidíme, jestli lze odeslat. A dejte, prosím, vědět, jestli proleze. Obávám se, že tento klub také nedostal žádné rozhodnutí, tak budeme muset také nějak obejít. Když tak zvolíme variantu, že vůbec do Vyúčtování neuvedeme, ono se jim to stejně na FÚ sejde do nuly.
4. 2. 2023 10:57
|Provádím Vyúčtování daně z příjmu ze závislé činnosti.
V roce 2022 jsem 2x žádala Fu o daňový bonus, protože jsem neměla na jeho výplatu.
Částku daně jsem dala do Peněž. deníku -mínusem a nyní dělám výkaz 5459 a nevím,
kam - do kterého sloupce tu mínusovou částku dám. Mám Účto Tichý , částka se mi objevujeve sloupci 11, je to dobře? děkuji.