Předpokládám, že se jedná o potvrzení pro uplatnění daňového zvýhodnění. Jelikož zákon ukládá povinnost dožit nové potvrzení při změně, tak bych jej zaměstnanci nevystavovala znovu každý rok. Účetní druhého z manželů musí stačit jednou vydané potvrzení a dokud není změna, nemá důvod jej požadovat každým rokem znovu.
Možná tomu špatně rozumím.
Vaše mzdová účetní vám předloni pro vašeho manžela vystavila potvrzení druhého z poplatníků nebo manželova mzdová účetní pro vás? V těchto případech se nové vystavuje jen při změně. Používá se k měsíčnímu uplatnění daňového zvýhodnění.
K daňovému přiznání se přikládá "Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění pro účely podání daňového přiznání 25 5558 (vzor číslo 2)"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 2. 2023 11:08
Dobrý den
účetní chce po mně každý rok nové potvrzení druhého z poplatníků, i když není žádná změna
mzdová účetní mi je nechce vystavovat, právě proto, že není změna a první potvrzení trvá na neurčito.
S tím souhlasím, ale jak se proti tomu bránit, jakým argumentem? účetní říká, že jestli nepřinesu, daně mi neudělá :-(
moc děkuji Vlasta