Na potvrzeních máte uvedenou skutečnost. Zaměstnanec prostě špatně podepsal prohlášení poplatníka a v DP se to srovná a vznikne mu nedoplatek, jestli nebude upltňovat slevy na dani nebo nezdanitelné částky. Ale to snad víte, když máte klientku a děláte DP:
Dobrý den, 1. zaměstnavatel nechce dát pouze měsíce, kdy byl příjem, ale celý rok! Nedalo mi to a volala jsem na FÚ, tam mi řekli, že pokud vykázaná sleva nepřesáhne 30.840, tak to vezmou, protože ví, že někteří zaměstnavatelé jsou zkostnatělí a trvají na podpisu na celý rok, i když se dá předpokládat, že nebude mít žádné příjmy. Maximálně by potom FÚ mohl chtít výplatní pásky, ve kterých byl příjem.
Děkuji za odpověď. Pěkný den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 2. 2023 13:53
Dobrý den, pěkně jsem se v tom zamotala. Mám klientku z loňského roku - byla na mateřské, potom příjem z proplacené dovolené (měsíc 7-8), následně rodičovská. U kmenového zaměstnavatele podepsané prohlášení. K tomu má potvrzení od jiného zaměstnavatele - srážková daň a od září další pracovní poměr, kde taky podepsala prohlášení, neřekla, že má podepsané u prvního zaměstnavatele. Lze udělat DP, když u prvního zaměstnavatele měla příjem v 7-8 (ale dali jí prohlášení za 1-12) a u druhého 9-12? Moc děkuji za názory