manželku nemá, nemůže si uplatnit.
lže, minimálně v tom, že si děti nejprve osvojil a poté bylo osvojení zrušeno. to je nesmysl.
ať si podá co chce, fú mu to neuzná, nic zjišťovat u exmanželky nebude. on s nimi nežil ve společné domácnosti, pokud tvrdí že ano, ať to dokáže.
i v rozsudku o rozvodu určitě je uvedeno, odkdy nežil ve společné domácnosti.
Osvojené je měl, a osvojení zrušil po domluvě s BIO otcem, který si své děti napsal zase zpátky na sebe - proto i soud jednal rychle a moc to neoddaloval.
Podstatou mého dotazu je, že v případě že s uplatněním slevy bývalá manželka nesouhlasí (mám podezření, že dokonce bude uplatňovat ona sama - není potvrzeno), zda má právo a nárok žádat již bývalý manžel. Dokonce i dle písemné komunikace je zřetelné, že bývalá manželka nesouhlasí a nepřeje si, aby si toto uplatnil on, a peníze si tak nechal pro svoji potřebu a ne pro potřebu dětí a její.
Zajímavé, že všechny starší příspěvky, které jste dala a byly pod přezdívkou VH, topol.... se teď přepsaly na without nickname. Že by jeden a ten samý člověk? Akorát tenkrát jste se prezentovala jako žena v důchodu a teď ze sebe děláte mladíka. Chcete z nás dělat blbce a zatím ho děláte jen sama ze sebe. Ale vůbec nechápu, proč to děláte, ale asi máte své důvody :-)
Kdysi, to byla myslím Aion, jsem jí podezírala ze schizofrenie. Některé příspěvky byly jen urážka bez náznaku správné odpovědi (prostě jako teď všechny). Ale někdy to byla uplně normální odpověď, k věci, vysvětlující. Takže bych docela věřila tomu, že jich odpovídá víc. Nebo přece jen ta schizofrenie?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
14. 2. 2023 15:19
Dobrý den,
mám dotaz. Známý si podává daně sám s tím, že si chce uplatnit děti a manželku.
Situace:
Před 2 lety se vzali, on si osvojil její děti s předchozího vztahu. Letos si našel jinou přítelkyni a v půlce roku se odstěhoval, a na konci roku se rozvedl a zrušil osvojení dětí (ti mají znovu svého bio tatínka).
Nyní dochází k daním, kdy si chce do daní dát manželku a děti, s tímto však jeho bývalá manželka nesouhlasí, a čestné prohlášení mu nedá. (peníze chce ON pro sebe a svoji potřebu).
Logicky mi dává smysl, že bez souhlasu neudělá nic a nemá na to nárok. Nicméně mi tvrdí, že mu nějaká jeho účetní poradila, že na to má nárok, souhlas bývalé manželky nepotřebuje a má si to uplatnit a to v dokonce ve dvou verzích 1) má si podat DP kde si uplatní děti a manželku v době kdy s nimi žil v jedné domácnosti a 2) si má souběžně podat DP kde si uplatní manželku a děti do rozvodu a rozhodnutí o zrušení osvojení. (Už toto mi přijde postavené na hlavu, proč podávat 2 daňová přiznání). Podotýkám, že na upozornění, že potřebuje ČP, že neuplatňuje děti někdo jiný mi řekl, že ho nepotřebuje, že si finančák bude vše žádat od bývalé manželky.
A odůvodnění toho, proč to vlastně takto bez dohody dělá je, že to jsou přece jeho daně.
Může mi prosím někdo vysvětlit jak to tedy funguje, a zda na to má právo?