Dobrý večer, já předpokládám, že se při výpočtu nároku na dovolenou 2022 započítá: odpracovaných 210 hodin + 70 hodin dovolené z roku 2021, tedy celkem 280 hodin. Pro zaměstnance s 35 hodinovou pracovní dobou týdně a 4 týdny dovolené u zaměstnavatele to znamená 8 odpracovaných týdenních pracovních dob.
Z toho mi výpočtem vyjde 35/52x8x4=22 hodin dovolené. Vzhledem k tomu, že zaměstnanec neodpracoval 12 týdenních pracovních dob v roce, nelze mu již započítat nic z doby pracovní neschopnosti, která trvala po celý zbytek roku. Mám tedy za to, že zaměstnanec má celkem nárok za rok 2022 na 70+22=92 hodin dovolené. Je, prosím, můj výpočet v pořádku? Moc děkuji za odpověď.
Nemůže mu započítat do nároku na dovolenou za rok 2022 dovolenou z roku 2021, když ji v roce 2022 nečerpal. Píšete , že v roce 2022 odpracoval 210 hodin a potom byl nemocný.
Váš výpočet je špatný. Má nárok za dovolenou za rok 2022 ve výši 17 hodin a dále má nevyčerpanou dovolenou z roku 2021 ve výši 70 hodin.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
15. 2. 2023 20:49
Jaký měl být, prosím, nárok zaměstnance na dovolenou v roce 2022?
Z roku 2021 měl zaměstnanec převedenou dovolenou 70 hodin. V měsících leden-únor 2022 odpracoval 210 hodin, zbytek roku byl v pracovní neschopnosti. Týdenní pracovní doba zaměstnance je 35 hodin, délka dovolené v organizaci 4 týdny.
Moc děkuji za odpověď K.