Dobrý den. Výdaje procentem z příjmů můžete uplatnit, i když nepodnikala celý rok a má přerušenou živnost.
Přehledy SP a ZP musí podat. Potvrzení zaměstnavatele o úhrnu vyměřovacích základů se přikládá v případě, že jste přesáhli maximální vyměřovací základ 1 867 728 Kč.
Jestli máte potvrzení o době vedení v evidenci ÚP, tak je můžete přiložit k přiznání, ale není to povinné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
19. 2. 2023 14:16
Dobrý den, jsem mzdovka, klasické účto už jsem dlouho nedělala, ale snažím se pomoci kamarádce - 01-03/2022 zaměstnání, 04-05/2022 ÚP, 06-11/2022 živnost (od 24.11. pozastavená), 12/2022 zaměstnání do 27.12.2022, poslední čtyři dny roku 2022 opět ÚP. A teď v čem plavu - nevede daňovou evidenci, mohu jí uplatnit výdaje procentem z příjmů, i když nepodnikala celý rok a nyní je živnost pozastavená? Předpokládám, že přehledy SP a ZP musí podávat. K přehledu ČSSZ chtějí přiložit Potvrzení zaměstnavatele o úhrnu vyměřovacích základů. Nestačilo by PZP?
Moc děkuji za rady, a pokud je ještě nějaký problém, který může nastat v souvislosti s podáváním DzP při pozastavené živnosti a na ÚP, budu moc ráda, když mě na něj upozorníte. Děkuji.