Pokud nepožádala o čerpání dovolené včas, vyčerpá ji po skončení RD. Jestli dobře rozumím, má kratší týdenní pracovní dobu 20 hod. a roční nárok dovolené 4 týdny. Trochu se vám to při výpočtu pomotalo.
Počítají se celé odpracované týdny, tj. 4/52 z 80 hodin. Zaokrouluje se nahoru na celé hodiny. Takže 7 hodin.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 3. 2023 9:33
Dobrý den, prosím Vás o informaci. Paní je na MD od 22.7.22-2.2.23, od 3.2. nastoupila rovnou na rodičovskou. Měla jsem za to, že ji dám mezitím dovolenou, ale ona mě předběhla a hned si nahlásila ten rodičák. Jak mám nyní postupovat? Může být souběh MD a dovolené nebo RD a dovolené? Nebo si jen poznačím, že ji dlužíme dny dovolené a až se vrátí po RD, tak si vezme tři dny dovolené a pak pokračuje v práci? Dovolenou z roku 22 měla celou dočerpanou, nic se nepřevádělo do roku 23.
Prosím také o kontrolu výpočtu nároku. Úvazek 4hod., dovolená 20/rok. Odpracováno v roce 2023 (na MD) do 2.2. jsou 4,5 týdnů. 52/20*4 je 10,4 hodin tj. 2,6 dní, tedy 3dny Dovolené? Nebo mám počítat 5 týdnů tedy 52/20*5 je 13 hodin tj. 3,25 dní tedy 4 dny?
Moc děkuji za Váš čas. Š.