Re: Minimální základ
Pokud se na Vás minimální základ daně nevztahuje, pak řádek 37a nevyplňujete. Já bych do příloh uvedla další 1 přilohu (neuvedenou v soupise příloh) a doložila bych fotokopii dokladu, který by stvrzoval, že se na mne min. základ daně nevztahuje, pokud by to bylo z jiného důvodu, než 1. a 2. rok podnikání (např. MD, důchod).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 1. 2006 14:05
Dobrý den,
potřebovala bych poradit, když někdo podniká na VPP nebo začíná na HPP na ŽL, tak se na něho 1. a 2. rok minimální základ nevztahuje, totéž když je žena na RD a podniká na ŽL, zajímalo by mě, co se v těchto případech píše do DP do ř. 37a kde se zadává minimální základ daně,
1) v tomto případě se tam píše skutečnost? teda i nižší?
2) a musí se k tomu DP něco dokládat nějaké zdůvodnění, potvrzení nebo něco, aby věděli proč tomu tak je? Popř. co?
Moc děkuji.