Ano, musíte uvádět i dítě na které daňové zvýhodnění neuplatňujete. Do sloupce počet měsíců napíšete nulu. V záhlaví máte tučným napsáno: údaje o dětech žijících s poplatníkem VE SPOLEČNĚ HOSPODAŘÍCÍ DOMÁCNOSTI.
Děkuji za odpověď, ještě jeden dotaz k řazení, to dítě na které neuplatňuji bude jako poslední v řadě?
1. dítě mám 12 měsíců
2. dítě je 6 měsíců
3. neuplatňováno
Dohledala jsem pokyny pro vyplňování DP: Pokud uplatňujete daňové zvýhodnění podle § 35c zákona, vyplňte předepsané údaje za každé Vámi vyživované dítě splňující podmínky uvedené v § 35c odst. 6 zákona, žijící s Vámi ve společně hospodařící domácnosti. Do tabulky uveďte i vyživované děti, u kterých neuplatňujete daňové zvýhodnění, do příslušného sloupce pak vyplňte nulu.
I vám, ve středu jdu na FÚ, protože pracovnice FÚ chce abych děti zařadila jinak, že to takto mám špatně, já myslím, že dobře, ale dohodovat se s FÚ je cesta do pekla, a musím doložit potvrzení od manžela, že on na to třetí dítě daňové zvýhodnění uplatňuje.
Tak to mění úplně situaci. Vy musíte uvést děti v pořadí druhém a třetím a dítě které uplatňuje manžel budete mít uvedené jako první s nulou. To by jste se obrala o hodně peněz. A proto musíte mít i potvrzení manžela, v jakém pořadí on dítě uplatnil. Předpokládám, že máte se všemi dětmi společnou domácnost.
Aha, takže jestli tomu dobře rozumím, tak
1. dítě s 0
2. dítě 12 měsíců
3. dítě 6 měsíců
Nebude vadit, že v prvém sloupci nebude 12? Nebo jak to rozepsat?
Já vím, že to je složitější. Všechny děti jsou ve společné domácnosti, akorát tam jak je uvedeno 6, tak je střídavá péče.
13. 3. 2023 6:56
Dobrý den,
opravdu musím do DPFO uvádět i dítě na které neuplatňuji daňové zvýhodnění.
Děkuji za odpověď.