Roční zúčtování daně a datum na dokladu

• 4. 4. 2023 11:13

Dobrý den,

zaměstnanec si 31.1.2023 požádal u zaměstnavatele o roční zúčtování daně za rok 2022. Daně budu zúčtovávat nyní s březnovou mzdou. Zaměstnanci však scházelo Potvrzení o zdanitelných příjmech od předchozího zaměstnavatele. To mi přinesl až nyní, ale je na něm datum vystavení 28.3.2023. Je to problém? Mohu ho použít když je datum až březnové?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 4. 2023 13:43

Marbor

Děkuji, myslela jsem si to. Ještě se zeptám prosím, pokud by paní vystavila s datem do 15.2.2023 a poslala mi to e-mailem, stačí to? Nebo musí být potvrzení v originále a zaslané e-mailem nestačí?
      Děkuji

• 4. 4. 2023 14:26

Nick

Mohu se jen pro zajímavost zeptat. Vím, že žádost a veškeré podklady musí zaměstnanec doložit do 15.2., ale proč tomu tak je? Pokud zaměstnavatel podává "Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti", tak tam stejně uvádí roční zúčtování provedené v předchozím roce, není tomu tak? Tzn., že letošní roční zúčtování uvede ve "Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti" až příští rok. Moc mi tedy nedává logiku, proč se lpí na datu 15.2. a není to na rozhodnutí zaměstnavatele, pokud to stihne zúčtovat nejpozději do březnové výplaty. Děkuji za případné objasnění.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).