Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 4. 2023 16:44
Dobrý den, potřeboval bych poradit.
Kupoval jsem si na e-shopu jednu větší položku kde byla určitá sleva a e-shop mi poslal na email cenu produktu se slevou což bylo okolo 7000kč. Po chvilce mi přišel další email, že upravili cenu a konečná cena je něco přes 5000kč. Psal jsem email zpět jestli se nejedná o chybu asi 2 dny jsem čekal než se ozvou zpět, ale neozvali. Tak jsem poslal 5000kč na jejich účet, který mi zasílali spolu s částkou k úhradě emailem.
Produkt jsem si po cca týdnu vyzvednul a asi 3 dny po vyzvednutí mi poslali email, že udělali chybu a že mi započítali slevu dvakrát a požádali mě o zaslání 2000kč na jejich účet. Ignoroval jsem ho a dnes mi napsali, že pokuď to nebudu řešit pošlou to k vymáhání. Jenže obchod už byl dávno uzavřený a chyba byla na jejich straně a ještě bez odezvy na můj email jestli se nestala chyba. Tím pádem si myslím, že e-shop nemá právo na to po mě chtít dané peníze, protože má chyba to nebyla, ale nevím jestli tomu tak je a rád bych vás požádal o radu co v tuto chvíli mám udělat. Jestli mám právo to neplatit a nebo jestli to musím zaplatit ikdyž za chybu způsobenou e-shopem nemohu já. Předem děkuji za odpověd Vacátko.