Vůbec není brzy. Je správné, že chcete mít jasno už teď.
Od obou zaměstnavatelů si vyžádáte po skončení roku Potvrzení o zdanitelných příjmech. Obojí uvedete do svého daňového přiznání.
Máte povinnost podat DP a nemůžete žádat zaměstnavatele, kde máte podepsané prohlášení poplatníka, o RZD, protože v druhém zaměstnání budete mít aspoň jednou za rok zálohovou daň bez podepsaného prohlášení.
Určitě se vám to vyplatí, protože zřejmě u prvního zaměstnavatele nevyčerpáte celou slevu na poplatníka. Píšete, že v průběhu roku neplatíte žádnou daň. Takže se vám může vrátit část (nebo i celá) daň, zaplacená v druhém zaměstnání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 4. 2023 10:47
Dobrý den,
pracuji momentálně na zkrácený úvazek (zaměstnavatel č.1) + jsem si nechala DPP (zaměstnavatel č.2) + stále jsem vedena jako student, takže "růžový papír" mám podepsaný u zaměstnavatele č.1 (sleva poplatník + student).
V rámci smlouvy DPP se mi sráží výdělek jak zálohovou, tak i srážkovou daní (záleží na výdělku v měsíci). U ZÚ mám daň 0.
Má otázka zní, jak budu podávat DP za rok 2023, musím si přiznání vyhotovit sama nebo mohu požádat o roční zúčtování u zam. č. 1 a jen přiložím potvrzení o zdanitelných příjmech?
A pokud sama, musím tam uvést i příjmy ze ZÚ nebo stačí jen příjmy z dohody?
Vím, že na tuto otázku je ještě brzy, ale ať mám jasno.
Děkuji a všem přeji pěkný víkend
V.