Dobrý den, já myslím, že jste nemusela podávat přihlášku. Platí pro vás toto ustanovení.
Přechodná ustanovení stanoví, že plátcem DPH se nestanou osoby povinné k dani, které za období, které končí v měsíci listopad 2022 nebo prosinec 2022, přesáhnou obrat2 1 000 000 Kč, ale nepřesáhnou obrat 2 000 000 Kč. Pokud tyto osoby nepodají přihlášku k registraci k DPH do zákonné lhůty3 pro podání této přihlášky, plátcem se nestanou.
Pokud podají tyto osoby přihlášku k registraci k DPH podle stávající právní úpravy, a to do dne nabytí účinnosti přechodných ustanovení, stanou se plátci, pouze pokud svůj záměr stát se plátcem potvrdí správci daně ve stanovené lhůtě
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2023 10:29
Dobrý den
Můj obrat v listopadu roku 2022 přesáhl 1 mil., jsem důchodce a mám IČ.....Nepodala jsem přihlášku k registraci a nechci být plátce DPH. Vztahuje se na mě přechodná ustanovení k DPH tj. od 3.12.2022 platné, kdy obrat přesáhl 1 mil, ale nepřesáhl 2 mil., které jsou platné k určení registrace DPH od 1.1.2023......
Děkuji za odpověď