Nevyčerpané hodiny ŘD ji musíte v poslední výplatě proplatit. Než ukončí PP je ještě čas nařídit čerpání ŘD a zbývající hodiny pak proplatíte.
Zaměstnavatel jí ale nikdy tyto hodiny oficiálně nepřevedl, proto si myslím, že by na ty hodiny nemusela mít nárok, a pouze jen na dovolenou z letošního roku.. ......,,to je pěkná blbost, co jste napsala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 6. 2023 10:44
Dobrý den,
začala jsem ve firmě pracovat nově, jsem tu pár měsíců..
Nastala mi zde situace, že jedna zaměstnankyně si v průběhu let nevybírala všechnu dovolenou. Firma využívá systém Helios, kde se automaticky převádí nevybraná dovolená do dalších let.. Hodiny se ji postupně nastřádaly a má tedy teď nárok na 400h dovolené...
Zaměstnavatel jí ale nikdy tyto hodiny oficiálně nepřevedl, proto si myslím, že by na ty hodiny nemusela mít nárok, a pouze jen na dovolenou z letošního roku..
V minulém měsíci se dohodli se zaměstnavatelem na výpovědi. Při vypočtení mzdy je nutno proplatit veškerých 400 hodin dovolené, což je neskutečná částka.. Zaměstnavatel se sekl, že rozhodně toto proplácet nebude, a ať situaci vyřeším.
Jak by jste v tomto případě postupovali vy? Předem děkuji za všechny cenné rady.