Naposledy uplatníte daňové zvýhodnění za květen 2023 - zákon o středních školách jednoznačně stanoví, že pokud je žákovi studium na SŠ přerušeno, přestává být žákem po dobu přerušení studia... Výjímka dle § 13 pdst.2 písm. c) zákona o SSP (prázdniny) platí pouze, pokud by student ukončil studium k 30.6.23, pak by se i prázdniny považovaly za přípravu na budoucí povolání a daňové zvýhodnění by náleželo..., to ale není tento případ, kdy studium bylo přerušeno od 5.5.23. V tomto bych dále uplatnila daňové zvýhodnění znova od září 23 po předložení potvrzení o studiu... Za měsíce 6-8 tedy nebude nárok na daňové zvýhodnění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
27. 6. 2023 13:00
Syn (zletilý) zaměstnankyně přerušil denní studium na střední škole (poslední ročník) od 5.5. do 31.8.2023, písemný souhlas ředitele školy s přerušením studia má. Od září 2023 bude opět pokračovat na té samé střední škole denním studiem, bude opakovat ročník.
V květnu jsem ještě zaměstnankyni vyplatila daňový bonus. Mohu za období června, července a srpna rovněž vyplatit daň. bonus nebo jej mám pozastavit a až v září po potvrzení školy o studiu znovu platit daň. bonus a v ročním zúčtování daně doplatit tyto tři měsíce, tzn. za 6.-8. měsíc? Nebo o ten daňový bonus za 6.-8. měsíc úplně přijde?
Ještě jsem se s tímto případem nesetkala a potřebovala bych poradit. Děkuji.