To, kolik budete platit jednotlivým zaměstnancům čistého, nyní nemůžete vědět. Navíc, je to pro vás zcela nepodstatná informace. Vy si musíte zjistit, s jak přibližně velkými mzdovými náklady musíte počítat (jaké jsou v místě podmínky) a rozhodnout se, jakou výši mzdových nákladů jste ochoten, resp. schopen akceptovat. Na základě toho si stanovit celkvou výši mzdových nákladů.
Dekuji za odpovedi.
Z tech 300 tisic ( pocitano z nekolika nacenenych produktu, jež samozrejme obsahuji marzi, a 15% dph )
Obecne pocitejme vydaje v hrubem 90 tisic na 3 zamestnance. Proste jen polemika... nic vic.
Netreba to hnát do detailu.
Jen, zda to je obecne DOBŘE řečeno.
300 tisic - 15% statu - zamestnanci - nakupy na provoz - najem - ma zaloha na dan = nase mesicni kalkulace ?
A velke finale 12x300 tisic. Takze pak budem jeste sežráni finančákem, jelikoz jsme dalece na milionem a jest hotovo.
Jak rikame, netusime o tom prakticky vubec nic, takze se spolehame na tu schuzku s ucetni.
Vám 300 ke zdanění vůbec nezůstane, takto přemýšleli všichni co si otevřeli hospodu a dodnes splácí dluhy.
Spoléháte na účetní, že vám všechno vypočítá, řekne, především vy sám si udělejte pořádnou ekonomickou rozvahu, jak už tady je zmíněno: místní trh, zaměstnanost, konkurence ap.
Zavedené hospody dnes nevaří ani meníčka, otevírají v 16 hodin pro pár piv.
3 stačí? ano, i s majiteli, pokud budou mít otvíračku jen 8 hodin denně. denní zisk píšou 10, takže tržba denní minimálně 50 tisíc. to chci vidět :-) navíc nevím, zda uvažují i s dph, do kterého velmi brzy s takovými očekávanými zisky spadnou.
účetní - ne každá účetní je jako např. paní Jasná. většina z mých zkušeností pracuje metodou žaves. zaúčtuje co se jí dá. neřeší sklady, neřeší daňové/nedaňové, neupozorní na všechny zákonné povinnosti, ...pokud však budou mít účetní, která kromě účtování ještě opravdu dobře ovládá daně, daňový řád, ví o všech povinnostech hospod (většina nemá např. tuchy o odpadovém hospodářství, o zákoně o cenách a z něj vyplývající povinnosti pro hospody, a dalších zákonných povinnostech, které musí hospody dodržovat, což je pochopitelné), tak musí počítat s relativně vysokou měsíční odměnou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 7. 2023 14:44
Dobrý den. Máme nějaký kapitál a rádi bychom zkusili podnikat a měli restauraci.
Bohužel vůbec netušíme, co a jak s odvody.
Pokud by bylo někdo ochotný nás alespoň částečně obohatit znalostmi než budeme mít schůzku s účetní, budeme velmi vděční.
Uvedu pouze reprezentativvní příklad?
Nájem: 30 000 vče. energií
3 zaměstnanci: celkem: 60 tisíc v čistém
očekávané náklady na chod restaurace 70 tisíc ( jídlo, pití )
očekávaná čistý denní výdělek 10 tisíc.
zjednudušeně odevzdám:
300 tisíc měsíčně čistý výdělek
z toho daň 15% státu
ze zbytku mzdy zaměstnanců v hrubém cca 90 tisíc
nájemné vč. energí 30 tisíc
měsíční výdaje na chod restaurace 70 tisíc.
má záloha na daň
sedí to?
chápu, že to může někoho hodně rozesmát. Ale schůzku s účetní máme až za 10 dní a já bych rád nějaký obrázek...než dostanu přesné informace, co, jak, kdy, proč....
Děkujeme mnohokrát