Re: výdaje paušálem za rok 2005
Rozumím tomu správně, paní Vlaďko, že drobný hmotný majetek, který se 100% uplatní v nákladech hned po pořízení se dál eviduje pouze mimoúčetně, na inventárních kartách, po celou dobu užívání (do vyřazení), ale v účetnictví už nikde nefiguruje (ani na skladu, ani na účtech dlouhodobého hm. majetku)?
Re: výdaje paušálem za rok 2005
Ano, paní Vlaďka vám poradila správně. To, co vám poradila daňová poradkyně byl chybný výklad zákona, který takto bohužel byl prezentován i na školeních.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 1. 2006 10:50
Jsem řemeslník - tedy mám 60% výdajů paušálem, pokud jsem to pochopil správně.
Závazky , pohledávky za rok 2004 nemám. Ale mám v daňovém přiznání zásoby , co s tím ? Kdysi mi daňová poradkyně do zásob napočítala např.mobilní telefon, brusku , opal.lampu atd.a to stále uvádím jako zásoby. Proč a jak mám dělat dodatečné daňové přiznání za rok 2004.
Děkuji za radu.