Děkuji vám paní Jasná, takto jsme se nakonec domluvili s ekonomem, sníží se v následujících výplatách základ v hrubém a rozdíl se pošle navíc v čistém.
Předtím byla hrubá mzda vyšší, nyní bude nižší.
Jen si musím pohlídat, aby to dělalo aspoň zaručenou mzdu. Jinak bych musela rozdělit na dvakrát.
Ještě jednou moc děkuji za radu a prosím buďte tu pro nás dále a nenechte se nikým a ničím odradit. Jsme rádi, že tu pro nás jste :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 7. 2023 11:28
Dobrý den, prosím o radu. Omylem jsem v květnové výplatě několika kolegům spočítala vyšší mzdy. Když jsem na to přišla, spočítala jsem rozdíl v čistém a tuto částku jsem jim, samozřejmě s jejich souhlasem, odečetla ve mzdách za červen jako mimořádnou zálohu. Teď přišel hlavní ekonom, že mu to dělá nepořádek v účetnictví, že se to mělo řešit v hrubém. A že mu tam vidí zálohy, které se s ničím nepárují. Já už jsme se radovala, že mám vyřešeno. .. Je to opravdu takový problém? Pokud ano, co s tím? Předem děkuji za rady.