ráda bych se zeptala, podává se nulový přehled pojistného na zdravotní pojišťovnu za období 08/2023, když u této pojišťovny byl pojištěn jediný zaměstnanec společnosti, který však odešel ze zaměstnání v 07/2023?
Nebo je třeba zaměstnavatele nějaký způsobem odhlásit? Děkuji.
musíte ho odhlásit, nebo chcete posílat přehled jak dlouho?
Píšete nějak odhlásit, opravdu ani toto nevíte jak?
Mě tyto dotazy -základy účetnictví, iritují a nechápu, jak můžete dělat mzdy, nebo účetnictví, když neznáte naprosté základy. Pak to má dopad na nás všechny.
Tak mně třeba na pojišťovně řekli, ať se jako zaměstnavatel neodhlašujeme, pokud je možné, že bude zase zaměstnanec, který by k nim spadal. Prý je to pro ně zbytečné, odhlásila jsem zaměstnance, oni ví, že tam nikdo není, nulový přehled se podávat nemusel a bylo vyřízeno.
Souhlasím s TH. Není nutné se jako zaměstnavatel ze zdravotní pojišťovny odhlásit. Odhlásit by jste se musela pouze v případě, že by zanikl zaměstnavatel.
13. 9. 2023 13:51
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, podává se nulový přehled pojistného na zdravotní pojišťovnu za období 08/2023, když u této pojišťovny byl pojištěn jediný zaměstnanec společnosti, který však odešel ze zaměstnání v 07/2023?
Nebo je třeba zaměstnavatele nějaký způsobem odhlásit? Děkuji.