prosím o radu. Mám zaměstnance, který má několik nepřednostních exekucí, kde mám i vyrozumění o nabytí právní moci. Nyní mi přišlo usnesení o přednostní exekuci, zde nemám ještě vyrozumění o nabytí právní moci, tzn. že musím deponovat?
A jak vypočítat částky srážek? Četla jsem, že první třetina by měla jít na nepřednostní exekuci a druhá třetina na přednostní deponovanou exekuci? Nebo můžu celou vzít na předností a celou deponovat?
Důležité při stanovení pořadí je datum doručení PRVNÍMU PLÁTCI. Napište jednotlivé exekuce a datum doručení prvnímu plátci a někdo vám tu jistě pomůže se stanovením pořadí. Datum nabytí právní moci není důležitý.
První třetinu srazíte na nepřednostní exekuci a pošlete exekutorovi. Druhou třetinu + částku zabavitelnou bez omezení dáte na přednostní exekuci , ale budete deponovat, dokud neobdržíte nabytí právní moci. Třetí třetina a nezabavitelná částka zůstane zaměstnanci.
4. 10. 2023 10:07
Dobrý den,
prosím o radu. Mám zaměstnance, který má několik nepřednostních exekucí, kde mám i vyrozumění o nabytí právní moci. Nyní mi přišlo usnesení o přednostní exekuci, zde nemám ještě vyrozumění o nabytí právní moci, tzn. že musím deponovat?
A jak vypočítat částky srážek? Četla jsem, že první třetina by měla jít na nepřednostní exekuci a druhá třetina na přednostní deponovanou exekuci? Nebo můžu celou vzít na předností a celou deponovat?
A jak účtovat tu deponovanou částku?
Předem moc děkuji.