Pokud mají dvě exekuce stejné pořadí, rozdělíte třetinu, kterou můžete ze mzdy srazit, poměrem podle aktuální výše dluhů.
Nepochopila jsem, jestli 4.000,- je nezabavitelná částka, kterou vy můžete při výpočtu uplatnit nebo jestli je to částka, kterou uplatňuje druhý plátce mzdy nebo důchodu. Jestli to z formulace není jasné, ověřte si to.
Nepíšete, jestli je ženatý a kolik vyživuje dětí. Řekněme, že je bezdětný a svobodný. Jeho základní nezabavitelná částka je 13.638,- Kč. Kdybyste byli jediný plátce mzdy, nemohli byste strhnout nic. Protože má víc příjmů, jeden plátce mu z této částky započítá 4.000,- a druhý 9.638,- Kč. Z vašeho dotazu jsem nepochopila, s jakou částkou počítáte vy, ale pro zjednodušení budu počítat 4.000,- Kč.
8.200 - 4.000 = 4.200
4.200 / 3 = 1.400
Tuto částku rozdělíte poměrem na obě exekuce,
zaměstnanci vyplatíte 4.000 + 1.400 + 1.400 = 6.800
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 10. 2023 11:13
Dobrý den, potřebuji poradit se souběhem exekucí. Mám zaměstnance, který má dvě exekuce nepřednostní se stejným datem doručení. Na jedné exekuci má nezabavitelnou částku 0,- Kč a na druhé má nezabavitelnou částku 4000,- Kč. Jeho čistá mzda je 8200,- Kč. Prosím poradíte mi prosím s výpočtem?