Před pár lety na této diskuzi každý, kdo to věděl, bez okolků na dotazy odpověděl. I já jsem dost často rozdávala rady ohledně účetnictví a byla jsem ráda, když jsem někomu mohla pomoci. Na oplátku jsem ocenila, když někdo pomohl mně. Nejsem pouze mzdovka, dělám celou účetní agendu a spoustu jiných neúčetních úkonů. Jen jsem chtěla radu. Když je vám to proti srsti, nemusíte odpovídat a dávat mi najevo, že si zadarmo radu nezasloužím. Vše se dnes točí jen kolem peněz. Končím tuhle diskuzi, kdy mi stejně nikdo nepomohl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
3. 11. 2023 10:22
Dobrý den, prosím o radu, jak to je s nárokem na dovolenou u zaměstnance, který je od září r. 2022 v pracovní neschopnosti a nastoupí do práce 6.11.2023 ( do konce roku zbývá 8 týdnů - budu počítat s tím, že žádnou neschopnost by již neměl). Běžný nárok je 4 týdny dovolené při 8 hod pracovní době. Budu mu tedy počítat za každý odpracovaný týden jednu dvaapadesátinu 4 týdenní dovolené? Vychází mi nárok 3 dny. Mám to tak správně?
Děkuji předem za reakci