Nevím, co je věcné uspořádání...
Všechny účty mi sedí. Vše jsem kontrolovala. Z účetního programu mi řekli, ať si opravím PZ účtu, ty mám ale shodné s koncovým zůstatkem 2022. Účet 336x mám v tuto chvíli nulový- vyrovnaný. Z programu mi napsali, že s nulovými koncovými zůstatky tato kontrola prosím nesouvisí.
Jenom nevím, proč ta částka 4.500,- která dle kontroly 2023 není spárovaná, odpovídá rozdílu mezi PZ 2022 a KZ 2022.
Děkuji za snahu
Netuším, co máte za program, ale z toho, co píšete, mi to spíš připadá jako chyba v roce 2022 - když v roce 2023 to píše, že je to nespárované z minulého období. Minulé období je tím pádem rok 2022? A že vám to v tomto roce nepíše nespárovou platbu minulého období dává smysl, protože to by byl rok 2021, nebo se pletu?
Díky stálým zásahům do SW, díky novým a ještě novějším změnám, kde nabíhá platnost i v průběhu roku, mám zkušenost, že když je zásah do programu, tak pak se obvykle objeví nějaká chyba jinde v programu, kde ji nečekáte. Na vašem místě bych si vypsala jednotlivé položky na MD a Dal u 336 za rok 2023 a udělala si ruční spárování, když chybu nenajdete, jděte do staršího období. Bohužel těch zásahů do SW bude do konce roku ještě více, díky tzv. balíčkům. Já si dělám kontrolu každý měsíc na většině účtů třídy 3, a 2. Nezabere mi to zas moc času a nemusím se pak hrabat v historii a v roční závěrce mám splněnou povinnost inventury účtů v krátkém čase. Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 11. 2023 11:50
Dobrý den! Moc prosím o radu.
při kontrole účetnictví 2023 mi program hlásí: Nespárované zápisy účtu 336x z minulého období: 4.500,-
Pokud udělám kontrolu v roce 2022, tak hlásí: Nespárované zápisy účtu 336x z minulého období: 0
Takže chybu musím hledat v roce 2023. Vše jsem již zkontrolovala, ale nemůžu najít nic špatně.
PZ 2023 se rovná KZ z 2022. Ten byl hned spárován platbou 15.1.2023. Účet 336x mám nyní vyrovnaný - nulový.
Nemohl by mi prosím poradit, kde bych mohla ještě hledat?
Zkoušela jsem všechno možné - zjistila jsem, že ta nespárovaná částka z kontroly 2023 přesně odpovídá rozdílu mezi KZ 2022 a PZ2022 (těch 4.500,-)..
Předem moc děkuji za radu, kde ještě hledat