(nové) nemocenské pojištění zaměstnance - výpočet

• 3. 12. 2023 9:24

Nemohu najít nějaké pokyny ze strany ČSSZ, jak se vypořádat s tom novým odvodem nemocenského pojištění za zaměstnance. Zda se jen zvýší celkový odvod na sociální pojištění z 6,5 na 7,1% - nebo jestli se to bude počítat a vykazovat (a hlásit na ČSSZ) samostatně. Tuší někdo, případně nasměruje mě na relevantní odkaz?

Díky!

Ptám se, protože dlouhodobě používám vlastní vyvíjený program na výpočet mezd a všeho kolem a připravuji se v předstihu na přechod na rok 2024.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 12. 2023 8:28

Miranda

Dobrý den, zatím asi nikdo netuší, taky čekáme jestli ČSSZ něco vydá. Pokud by se k Vám nějaká informace donesla, dejte prosím vědět, já udělám to samé.

• 6. 12. 2023 10:03

AS

Tak mám odpověď z ČSSZ. Ptal jsem se, zda je jen změní to procento (6,5 na 7,1) nebo zda dojde k větším zásahům.

"V nejbližších dnech zveřejníme Datovou větu a další informace k tomuto podání. Ale je to tak, jak píšete – mění se jenom ta konstanta u vyměřovacího základu.
      V logických kontrolách se pak zpřísní kontrola v sekci H, kde hodnota vyměřovacího základu musí být větší než 0 (nula), tj. zaměstnanci, jejíchž vyměřovací základ není větší než 0, se v seznamu nesmí objevit. "

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).