EvaLi, moc jste mi pomohla, měl bych ještě jeden dotaz - původně jsem myslel, že životko coby nezdanitelná část základu daně už do přiznání nedávám (už bylo v tom zúčtování od zaměstnavatele), ale když jsem si to bokem zkusil spočítat, správně to vyjde, když tam bude. Počítám tedy správně, že v přiznání bude všechno, jak by normálně bylo (tzn. odčitatelné položky, slevy...) jako by mi roční zúčtování zaměstnavatel nedělal a jedinou odlišností bude právě navýšení záloh o přeplatek, jak jste psala výše?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nemůžete se vrátit kvůli zrušeným letům do práce? Zaměstnavatel vás musí omluvit
Ministerstvo financí si posvítí na benzínové stanice. Zaměří se na marže
Pojišťovnám, bankám ani operátorům nejsou lhostejní jejich klienti na Blízkém východě
EET 2.0 bude děravá jako ústa staré ženy
Trik s DPH za desítky milionů korun: Pomohly malé účtenky
Šíří se falešná anketa na WhatsAppu. Kliknutí může zničit váš účet
15. 12. 2023 14:38
Dobrý den,
v roce 21 mi bylo provedeno roční zúčtování daně zaměstnavatelem (odečítám jen životko, nic víc). Nicméně musím za tento rok 21 nakonec podat přiznání. Ale nějak se mi nezdá Potvrzení o zdanitelných příjmech, co jsem teď dostal a s personálním není v tomto směru řeč. V části o Ročním zúčtování je správně, že "bylo provedeno" a hned pod tím správná částka přeplatku. Nicméně pak už v této sekci není vyplněno nic.
1) Když mi byl ten přeplatek přičten ve mzdě, nemělo by být vyplněno i datum "byl vrácen poplatníkovi dne .......?
2) Když jsem uplatňoval to životko, nemělo by být vyplněno "V rámci ročního zúčtování byl základ daně snížen o částku ....... podle § 15 odst. 6 zákona?
Jinak se mi to zdá ok.
Moc děkuji za názor.